Lasītājas Līgas Ābomas atsauksme par romānu ''Bez elpas''.
Es esmu lasījusi daudz grāmatu, bet šī pārsteidza mani ar pilnīgi citu sižetu un arī atrašanās vietu, kas bija kalni. Es pati nekad neesmu kalnam bijusi ne tuvumā, nemaz nerunājot par kāpšanu tajā, bet izlasot šo romānu, man pašai sagribējās pārbaudīt savu spēju robežas :) - tik īsti un reāli viss ir aprakstīts. Tev šķiet, ka tu pats piedalies un esi alpīnists bīstamajā kalnā kāpšanā.
Šis ir viens varen labs psiholoģiskais trilleris, kur alpīnistu grupiņa dodas kārtējā astoņtūkstošnieka iekarošanā, tikai šoreiz grupiņā ir arī cilvēki ar pavisam mazu pieredzi un arī... slepkava.
Jaunā žurnāliste Sesilija Vonga gatavojas intervēt leģendāro alpīnistu Čārlzu Makveju. Šis raksts mainīs viņas karjeru – no nezināmas censones viņa kļūs par zvaigzni. Ir tikai viens nosacījums – lai tiktu pie intervijas, Sesilijai kopā ar Čārlza komandu jāuzkāpj Manaslu, vienā no Himalaju bīstamākajām virsotnēm.
Kad ekspedīcijas sākumā traģiski iet bojā kāds alpīnists, visi pieņem, ka tas bijis negadījums. Kad mirst vēl viens kalnākāpējs, kļūst skaidrs – starp viņiem ir slepkava. Bet griezties atpakaļ jau ir par vēlu. Sesilijai nākas cīnīties par savu dzīvību astoņtūkstoš metru augstumā, nezinot, kurš ir draugs un kurš – ienaidnieks.
Iesaku izlasīt visiem, kam patīk trilleri un kam patīk spriedze līdz pat pēdējai lappusei! Jūs nenojautīsiet kurš ir slepkava līdz pat romāna noslēgumam!
Ķer ciet:
https://kontinents.lv/shop/product/eimija-makaloka-bez-elpas/#.ZFoDBnZBy3A