Savrupnieks Džeimss Drinkers ir pārliecināts, ka ir kļuvis par sazvērestības upuri, tādēļ nolīgst advokātu Džeisonu Kolariču. Nesen noslepkavotas divas Drinkeram pazīstamas sievietes, un, viņaprāt, slepkava ir viens un tas pats. Vienlaikus Drinkeram ir sajūta, ka  policija viņu uzskata par galveno aizdomās turamo.

Sākumā klients šķiet dīvains, bet Kolaričs to ignorē  līdz brīdim, kad notiek nākamā slepkavība. Un pēc tam vēl viena. Kolaričs sāk pārbaudīt sava klienta pagātni. Drīz vien kļūst skaidrs, ka nekas ar Džeimsu Drinkeru nav tā, kā izskatās... Un sazvērestības mērķis ir nevis Drinkers, bet gan pats Kolaričs.

Apsūdzēts slepkavībā un nespējīgs pierādīt savu nevainīgumu, nepārkāpjot advokāta un klienta attiecību konfidencialitātes nosacījumus, Džeisons Kolaričs steidz noskaidrot patiesību par Džeimsu Drinkeru un brutālo slepkavību sēriju. Viņš mēģina uzzināt, kāpēc ir kļuvis par mērķi, taču atbilde... viņu pārsteigs nesagatavotu.

 

Deivids Elliss ir pasaulē pazīstams un iemīļots autors. Viņa darbi ir pārdoti miljons eksemplāros un tulkoti desmit valodās. Elliss ir veiksmīgs advokāts, bet tas nav kavējis viņu izdot jau 12 romānus un iegūt neskaitāmus viņa daiļrades cienītājus visā pasaulē.

 

 

Deivids Elliss slēpj un atklāj informāciju kā prasmīgs pokera spēlētājs. Sižeta pavērsieni aizrauj lasītāju līdz pat pēdējai lappusei.

Publishers Weekly

 

Šai grāmatā ir pietiekami daudz pārsteigumu – apmierināts būs pat attapīgākais un izvēlīgākais gardēdis.

Examiner.com

 

 

Elliss raksta rotaļīgi, taču spēcīgi un pamatīgi, turklāt ar pietiekamu psiholoģijas devu, lai lasītājs nespētu nolikt grāmatu malā.

Booklist

No angļu valodas tulkojusi Liene Akmens, mākslinieks Artūrs Zariņš

Gads: 2020

Lpp: 512