Līgas Ābomas atsauksme par vienu no franču labākās detektīvtrilleru autores romānu ''Varbūt tikai ēna...''.
''Pirms stāstu par grāmatu - es domāju, ka nevar būt piemeklēts vēl labāks nosaukums. Romāna centrā patiešām ir it kā slepens noziedznieks, kurš ir tik prasmīgs, ka vienīgais, kas no viņa - cilvēka prātā paliek - ir Ēna.
Es sen neesmu lasījusi tik prasmīgi savītu sižetu, kas ierauj spriedzē jau no pirmās lappuses. Es to nesaku tikai tāpēc, lai aizmiglotu acis - es saku godīgi - ja sākumā spriedze šķiet mazliet muļķīga (jā, viņai kāds seko, bet kas par to?), taču tad - grāmatas vidū tu turi grāmatu rokās, šķir lappusi pēc lappuses un ceri, ka Ēna no galvenās varones beidzot atstāsies.
Tas ir neticami, cik meistarīgi pašapzinīgu, veiksmīgu un pievilcīgu sievieti, viens cilvēks spēj pārvērst par trīcošu, citu acīs - paranoisku - un vāju nelaimes čupiņu.
Tā manipulācija un smadzeņu čakarēšana, kas caurstrāvoja visu romānu man likās neticami izcila! Pat es kāda brīdī sāku domāt, ka galvenā varone nav pie pilna prāta...
Kad es aizvēru grāmatas pēdējo vāku, ziniet ko es darīju? ES SMAIDĪJU. Jo es nekad nebiju gaidījusi tādu iznākumu un tas man likās tik piemērots, ka es noņemu cepuri autores priekšā. Visu cieņu par prasmi ietērpt tik fantastisku trilleri vārdos.
Kontinentam sen nav bijusi tik laba grāmata, un es lasu daudz.
Ja nu gadījumā Tevi ieinteresēju, grāmatu vari iegūt savā īpašumā un bonusā - negulētas naktis, šeit:
https://kontinents.lv/shop/product/karine-zibela-varbut-tikai-ena/