Pītera Svonsona psiholoģiskais trilleris ''Katrs lauztais zvērests'' ir pielīdzināms Alfrēda Hičkoka leģendārajiem darbiem - tā raksta Oprah Daily.
Lai arī romāna tēma ir populāra - kāds kādu krāpj - tomēr meistarīgi tiek apspēlēta vēlme atriebties, kas atrodas uz robežas starp taisnīgumu un psihopātismu.
Par ko ir stāsts?
Kad Ebigeila Baskina savā vecmeitu ballītē iedzer mazliet par daudz un ļaujas gadījuma sakaram ar kādu svešinieku, viņa to uzreiz nožēlo. Bet viņa izliekas, ka viss ir kārtībā un dodas medusmēnesī ar savu vīru. Tomēr tas pārvēršas par murgu, kad Ebigeila saprot, ka svešinieks ir viņai sekojis. Un pavisam drīz izrādās, kas pat vistuvākais cilvēks var kļūt par bīstamāko un nāvejošāko ienaidnieku....
Svonsons šajā romāna uzdod jautājumu - vai tiešam mēs pazīstam cilvēkus ar ko esam kopā un vai attiecībās mēs katrs tiešām sekojam līdzi vieniem un tiem pašiem kanoniem? Grāmatā tā ir kā neizskaidrojama mistērija.
Pītera Svonsona romānus lasīt ir viegli un raiti. Tie acu priekšā rada filmas kadrus, kas nesteidzīgi slīd gar acīm, radot sajūtu, ka esi nokļuvis kādā no Hičkoka baismīgajām filmām.
No angļu valodas tulkojusi: Gunita Mežule